image
 |  2 22 Травня 2018 | 14:54

У виші на Полтавщині зі 22 студентів вимагали хабар за держіспит


Співробітники Служби безпеки затримали на хабарі працівника деканату та старосту групи одного з вищих навчальних закладів Полтавської області, які систематично  вимагали зі студентів гроші за екзамени та заліки.
Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Зазначається, що правоохоронці задокументували факт вимагання 66 тисяч гривень з 22 студентів навчальної групи за здачу випускного державного іспиту.
У відомстві додають, що співробітники СБУ затримали працівника деканату та старосту групи на робочому місці після отримання всієї суми хабара.
"Під час санкціонованого обшуку в деканаті правоохоронці виявили ще понад 35 тисяч гривень незаконно одержаних коштів. Гроші були розкладені по конвертах з позначенням навчальних груп та осіб, яким вони призначалися", - йдеться у повідомленні.

 
 


У СБУ додають, що наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.
Повідомляється, що у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368, ст. 369-2 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. Операція з викриття злочинних дій проводилась спільно з управлінням захисту економіки Нацполіції в Полтавській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити