image
 |  2 17 Лютого 2022 | 17:48

У вольєрах Луцького зоопарку встановлять камери

На території Луцького зоопарку у вольєрах, де взимку мешкають примати, облаштують камери відеонагляду.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, - пишуть Волинські новини.

Як розповіла директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко, у звіринці планують встановити камери відеонагляду у вольєрах приматів. На це спрямують близько 50 тисяч гривень.

Вона нагадала про трагедію, яка трапилася в зоопарку в жовтні, коли внаслідок пожежі загинули три мавпи породи чорночубий мангобей.

«У нас один охоронець на чотири гектари. Він не може проконтролювати всю територію. Камери відеонагляду будуть встановлені у вольєрах приматів, які мають пальці й можуть щось віддирати, лагодити й допомагати нам, – сказала Людмила Денисенко. – Під час реконструкції в зоопарку були перші спроби облаштування відеонагляду й на території нараховується 10 камер. Їх встановили у вольєрах ведмедів і левів. Охорона може контролювати, чи тварина не пошкодилася. Окрім того, в інших зоопарках країни, як от в Миколаєві, були випадки спроб самогубства, коли люди кидалися у вольєри до таких тварин».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку сильний вітер перекинув паркан біля новобудови (ФОТО)

Директорка звіринця в Луцьку звернула увагу, що в Одеському зоопарку площею 6,5 гектара щоденно чергують чотири охоронці.

Заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк додала, що наразі вирішили встановити в зоопарку додаткові камери, в подальшому не виключають можливості введення в штат додаткового працівника охорони.

Комісія рекомендувала внести відповідний проєкт рішення на розгляд сесії міськради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити