image
 |  214 5 Лютого 2024 | 15:59

У Волиньраді депутатська комісія погодила виділення коштів Силам оборони

У Волинській обласній раді на засіданні постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією розглянули звернення щодо потреби в додатковому фінансуванні Управління патрульної поліції у Волинській області та однієї з військових частин.

Про це інформують на сторінці облради.

Як поінформував депутатів начальник волинських патрульних Дмитро Мокич, для забезпечення виконання службових завдань відділом безпеки дорожнього руху, пов’язаних із обслуговуванням автомобільних доріг державного, обласного та місцевого значення, а також для здійснення супроводу великогабаритних вантажів тощо, виникла необхідність у закупівлі спеціалізованого патрульного авта.

«Ми маємо потребу у придбанні автомобіля Skoda Oktavia з об'ємом двигуна 2.0 л, вартістю більше 1,5 млн грн. Ще 80 тис. грн становитиме сплата пенсійного збору під час набуття права власності на легковик та перша реєстрація транспортного засобу. Також є необхідність у закупівлі автозапчастин та комплектуючих і послуг з технічного обслуговування транспортних засобів. Орієнтовна сума таких поточних видатків становитиме 400 тис. грн», - зазначив він.

Члени профільної комісії рекомендували внести відповідні зміни до Програми профілактики правопорушень у Волинській області на 2021-2025 роки та передбачити виділення необхідного фінансового ресурсу у сумі 2 млн грн.

Окрім того, депутати погодили звернення однієї з військової частини щодо необхідності відновлення ремонтної бази та збільшення виробничих потужностей. За словами командира військової частини на ці цілі потребується понад 1,3 млн грн. Депутати рекомендували внести відповідні зміни до обласної цільової Програми в частині фінансування та передбачити додаткове виділення необхідної суми. Висновки постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією будуть скеровані облвійськадміністрації.

До слова, 6 грудня 2023 року на сесії Волиньради було прийняте рішення про те, що розгляд та погодження офіційних звернень (заявок) командувань військових формувань та інших силових органів проводитиметься постійною комісією обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продається зношене приміщення колишньої котельні у Луцьку (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити