image
 |  0 5 Серпня 2021 | 20:20

У Волиньраді зірвали конкурси на заміщення керівних посад у комунальних закладах

Сьогодні на засіданні комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку Волинської обласної ради більшість депутатів проголосувала за рішення - рекомендувати голові обласної ради скасувати проведення конкурсів на посади керівників закладів комунальної власності області.

Про це йдеться на сайті облради.

Зазначимо, що по чотирьох освітніх закладах прийом документів на сьогоднішній день уже завершений, а це: Княгининівський ліцей, Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, Володимир-Волинський ліцей та Крупівський навчально-реабілітаційний центр. По інших двох закладах освіти прийом документів завершується 9 липня.

Як поінформувала член комісії з питань освіти Валентина Магурчак (фракція ВО «Свобода») підстав для скасування конкурсів немає, більше того їх не існує в природі.

Свою думку депутат висловила на сторінці у соцмережі facebook.

«Як представник фракції ВО «Свобода» в комісії з питань освіти, була шокована рішенням більшості з приводу відміни конкурсу на заміщення посади начальника Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

А також інших конкурсів на заміщення вакантних посад керівників комунальних закладів загальної середньої освіти Волинської обласної ради, які були оголошені у липні, а саме:

- Княгининівський ліцей;

- Володимир-Волинський ліцей «Центр освіти»;

- Крупівський навчально-реабілітаційний центр;

- Затурцівська спеціальна школа «Центр освіти»;

- Люблинецький ліцей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, коли відбудеться сесія Волиньради (ОФІЦІЙНО)

Питання порядку денного викликало емоційну дискусію, адже я вважаю, що відміняти конкурс, коли він уже наближається до завершення, на догоду депутату Андрію Бокачу, є незаконним рішенням і підстав відміняти конкурси НЕ ІСНУЄ взагалі.

Тому сьогодні більшість комісії (в особі 3 людей) вирішила долю не тільки військового ліцею, але й інших закладів.

Надіюся, що голова Волинської обласної ради не підпише розпорядження про відміну конкурсів і це буде справедливим рішенням по відношенню до конкурсантів, які подали документи на участь у конкурсі», - написала депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити