image
 |  274 9 Червня 2024 | 10:21

У волинських лісах народилися оленята

На Любешівщині лісівники та єгерські служби спостерігають, що олені, яких цього року випустили із вольєра, дали потомство. Народилися оленята і в родинах тварин, які лишилися у вольєрі філії «Любешівське лісомисливське господарство».

Про це інформують у Поліському лісовому офісі, - пише ВолиньUA.

За останні роки у вільний простір тут випустили 23 особини, п’ять поки лишаються у вольєрі.

Тваринки переважно не йдуть далеко від вольєра. Тому вдається періодично спостерігати за їхнім життям.

Головний мисливствознавець філії Олександр Дударчук розповідає, що точно бачили двох бембі. Можливо, малюків більше, але поки вони ще ховаються у гущавині.

«Цікаво, що маленькі оленята в перші тижні після народження ховаються в траві або чагарниках, щоб убезпечитися від хижаків. Матері регулярно приходять до них для годування. Оленята народжуються навесні або на початку літа. Вони вже за кілька годин можуть стояти і ходити», – розповів єгер про тварин.

До речі, при народженні вага оленят зазвичай становить від 2 до 5 кілограмів, залежно від виду. Проте вони швидко набирають вагу завдяки материнському молоку, яке є основним джерелом харчування для бембі протягом перших кількох місяців життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині за кілька десятків тисяч продають цех переробки деревини

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити