image
 |  7 25 Червня 2021 | 21:00

У волинських лісах працює понад 40 відеокамер: для чого вони потрібні? (ВІДЕО)

На Волині охопили камерами спостереження всі ліси. Нині працює 41 камера. Така система відеонагляду охоплює понад 600 тисяч гектарів лісів.

Про це розповів «Суспільному» спеціаліст обласного управління лісомисливського господарства Володимир Левосюк.

У Маневицькому лісовому господарстві встановлено п'ять відеокамер.

На посту черговий через два монітори стежить за протипожежною ситуацією. Нині в області діє п'ятий, найвищий клас пожежної небезпеки, каже головний спеціаліст охорони і захисту лісу Володимир Левосюк.

Якщо черговий помічає через камеру відеоспостереження займання у лісі, на місце події викликають підрозділи ДСНС.

Також спостереження ведуть із півсотні пожежно-спостережних веж.

«Із них – 41 вежа оснащена телевізійною системою спостереження. Вони перекривають 100%. Лісистість області в нас 34 %, щоб ви розуміли, і ці всі вежі перекривають цю лісистість», – зазначив головний спеціаліст охорони і захисту лісу.

Повністю покрити системою відеоспостереження ліси змогли цього року, – розповів головний лісничий Маневицького лісгоспу Віталій Пащук. Першу камеру тут встановили у 2009-му, а тепер техніку осучаснили.

У лісової охорони Волині є свої пожежні станції. У Маневицькому лісгоспі на чергуванні – чотири машини. У складі добровільної пожежної дружини перебуває 60 осіб, тому в разі потреби пожежні автомобілі виїжджають на будь-яку пожежу.

Через високий рівень пожежної небезпеки відвідувати та заїжджати машинами в ліс людям забороняють. Зі слів спеціаліста охорони і захисту лісу, за порушення пожежної безпеки передбачений штраф від 1 530 до 4 970 гривень. Додає: у період спеки волиняни можуть відпочивати в облаштованих рекреаційних пунктах, яких в області є майже 800.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У Луцьку продадуть через аукціон більше 1 гектара землі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити