image
 |  0 2 Березня 2019 | 16:12

У волинських рятувальників додалось роботи: 19 пожеж, з них 7 - загорання сухої трави

У волинських рятувальників було багато роботи у останні дні. Доводилось тушити пожежі у будинках, а також ті, котрі виникли внаслідок загорання сухої трави. 

Про це повідомляє прес-центр У ДСНС України у Волинській області.

28 лютого о 05:42 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що селі Шахтарське Іваничівського району горить двохповерховий цегляний будинок. На місце події прибули працівники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Нововолинська, які приборкали вогонь о 06:15. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

О 05:58 трапилась пожежа в Дерно Ківерцівського району. Зайнявся вогнем цегляний житловий будинок. На місце події прибули працівники 6-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцеві пожежні команди сіл Олика та Цумань, які о 06:30 ліквідували загорання. 

Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі. 

О 11:15 в місті Луцьку на вулиці Івана Франка пожежа виникла на горищі 5-ти поверхового цегляного житлового будинку. За викликом прибули працівники 1-ї, 2-ї та 25-ї державних пожежно-рятувальних частини обласного центру, які о 11:46 загасили пожежу.

Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі.

Того ж дня о 15:07 в Ситниця Маневицького району виникла пожежа в дерев’яній літній кухні. Приборкали вогонь о 21:40 працівники 13-ї державної пожежно-рятувальної частини селища Маневичі та місцевої пожежної команди села Колки.

Ймовірна причина пожежі – порушення правил безпеки при експлуатації пічного опалення.

О 23:05 в місті Горохові трапилась пожежа. Вогонь спалахнув у двоповерховій будівлі на вулиці Козацькій,17, неподалік від центрального ринку. На першому поверсі там розміщений магазин, а на другому – чотирикімнатна квартира. Будинок критий ондуліном. Перша машина прибула на місце о 23:07. Пожежу рятувальники ліквідувати о 00.50. Вогонь знищив 200 квадратних метрів даху, частково перекриття, речі домашнього вжитку. Причина пожежі – встановлюється.

Також незначні загорання виникли у Володимир-Волинському, Турійському, Маневицькому, Ковельському та Ратнівському районах.

Крім того, на території області трапилось 7 загорань сухої рослинності. Зокрема пожежі виникли в Любомльському, Турійському, Іваничівському, Ратнівському та Любешівському районах. Усі вони ліквідовані працівниками служби порятунку. Причина усіх пожеж сухої трави - необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Рятувальники вкотре звертаються до мешканців Волині з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем. Кожний необдуманий та безвідповідальний вчинок під час розведення вогню містить в собі небезпеку для довкілля. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, цигарка, можуть спровокувати масштабну пожежу, а неконтрольоване випалювання сухої стерні або побутових відходів, зокрема, поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу. Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.

Варто пам’ятати, що дотримання вимог правил пожежної безпеки у весняний період дозволяє зарадити виникненню пожежних ситуацій на території області.

У спеку забороняється розводити багаття у лісах, заїжджати транспортом на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів), відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки, палити та кидати непогашені сірники, недопалки, витрушувати гарячий попіл, самовільно спалювати рослини та їх залишки.

Не будьмо байдужими до оточуючого нас навколишнього природного середовища! Пам'ятайте: за порушення правил пожежної безпеки та завдання екологічної шкоди передбачена сувора відповідальність згідно чинного законодавтсва!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку загорівся дах будинку (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити