image
 |  4 25 Липня 2018 | 11:09

У волинській обласній лікарні - нове обладнання (ВІДЕО)

Для Волині закупили 20 вакуумних аспіраторів, які підключають для дренажів, аби висмоктувати рідину з ран під час операцій. 
Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.
"Їх не вистачало, це раз, друге, це новіше покоління їх, вони є довговічніші і їх довший час можна тримати включеними", - каже завідуючий відділенням кардіохірургії Волинської обласної лікарні Володимир Пецентій.

Таких для Волині закупили двадцять. Їхня загальна ціна - понад 80 тисяч гривень. Гроші на вакуумні аспіратори виділив Світовий банк в рамках програми по покращенню медицини в Україні.
Ця ініціатива діє в Україні з 2015 року, мова йде не лише про закупівлю обладнання, а й ремонт лікарень та амбулаторій.



"Волинь ніби виграла цю субвенцію, можем так сказати, тому що всі області подавались, але лише вісім областей отримали, мали змогу отримати кошти світового банку", - зазначає консультантка проекту Світового банку Марія Адамчук.

Аспіратори протягом наступних двох тижнів завезуть у всі райони області. Їх одразу підключать і вони будуть готові до використання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині директор школи виявився шахраєм

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити