image
 |  9 28 Листопада 2022 | 23:31

У Волинській єпархії ПЦУ пропонують перехідний період для зміни церковного календаря

Для безболісного процесу зміни церковного календаря в Україні потрібний перехідний період, коли діятимуть і старий, і новий стилі.

Про це у інтерв'ю "Еспресо. Захід" заявив голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Православної церкви України Віталій Собко.

Віталій Собко має деякі пропозиції як зробити процес переходу на новий календар якомога безболіснішим для суспільства.

Має бути гарантована свобода вибору, мирне співіснування і взаємна повага послідовників обох стилів.

"Насамперед, мала б бути одностайність серед нашого єпископату щодо того, аби змінити питання: "Чи варто переходити?" на питання: "Переходити треба, але як і коли?". Повинна бути одностайність з цього приводу. Тоді вже можна оголосити про подання стратегій чи дорожніх карт такого переходу", – роз'яснив отець. "Гадаю, Священному синодові варто було б оголосити про перехідний період, коли у ПЦУ діятимуть обидва календарі. Особливо, має бути гарантована свобода вибору, мирне співіснування і взаємна повага послідовників обох стилів. Такі приклади, коли в одній помісній церкві парафії живуть за двома календарями й мирно співіснують, у світі є", резюмував протоієрей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити