image
 |  4 24 Березня 2023 | 21:17

У волинській громаді паліїв трави допомагає розшукати дрон

23 березня у Нововолинській громаді з допомогою квадрокоптера шукали порушників, які спалюють суху траву. На п’ятьох склали протоколи.

Про це пише Нововолиськ.com.ua.

Протягом дня працівники Володимирського районного управління ДСНС у Волинській області спільно з муніципальною вартою та представниками Державної екологічної інспекції провели низку заходів щодо виявлення паліїв трави. 

Патрулювали на околицях міста та у селах Нововолинської громади. Рятувальники кажуть, там пожежі трапляються частіше. Тож фахівці ДСНС за допомогою квадрокоптера слідкували там за місцевістю.

Дрон шукає місце підпалу, після чого на причетних осіб швидко складають адмінпротокол. Про це розповів провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Володимирського РУ ГУ ДСНС у Волинській області Станіслав Троцюк.

Він додав, що завдяки приладу можуть швидше реагувати на порушення, оскільки він обладнаний відеокамерою, яка у реальному часі передає зображення на смартфон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукції на 2 мільйони: на Волині викрили масштабне підпільне виробництво (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити