image
 |  4 27 Вересня 2019 | 17:18

У Волинській обласній лікарні провели операцію-онлайн

У Волинській обласній клінічній лікарні продемонстрували майстер-клас у проведенні операцій з ураженням периферійних артерій за допомогою сучасної рентген-ангіографічної системи "Філіпс".

Захід відбувся в рамках науково-практичної конференції на тему "Сучасні ендоваскулярні втручання в лікуванні оклюзійно-стенотичних уражень периферійних артерій різного генезу".

В гості до волинських колег завітали провідні спеціалісти з київського інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова та з клініки Феофанія.

За словами завідувача відділення інтервенційної радіології №2 КП Волинської обласної лікарні, лікаря, судинного хірурга вищої категорії Юрія Легкодуха, операції такого рівня на нижніх кінцівках і без розрізів в Україні поки що майже не проводяться.

"Суть оперативного втручання полягає у видаленні тромбів з судин нижніх кінцівок за допомогою катетерів, стентів. Загалом буде проведено три онлайн-операції такого роду. Локалізація патологій є різна. Всі три пацієнти з Волині. Хід оперативного втручання журналісти та медики зможуть побачити онлайн, задати свої питання операційній бригаді, побачити як працює система "Філіпс", - зазначив Юрій Легкодух.

Лікар додав, що раніше в обласній лікарні вже проводили схожі оперативні втручання. Але тоді мова йшла про пацієнтів з легшими патологіями. Цього ж разу обрали складних пацієнтів, щоб показати рівень роботи медиків та сучасного обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді задумались про електронний перепис населення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити