image
 |  7 26 Листопада 2020 | 21:01

У Волинській ОДА стверджують, що карантин вихідного дня дає позитивний результат

Показники захворюваності на COVID-19 в області залишаються на високому рівні, однак темпи приросту нових випадків інфікувань дещо знизилися.

Таку інформацію озвучила заступниця директора Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Надія Костирка під час онлайн-брифінгу, що відбувся сьогодні, 26 листопада 2020-го року.

«Ключовим у зниженні захворюваності є зменшення контактів. І як ми бачимо останні три тижні, обмеження контактів у карантин вихідного дня дало свій результат – темпи проросту захворюваності знизилися», - сказала Надія Костирка під час брифінгу.

Зокрема, аналізуючи рівень захворюваності на COVID-19 в області, Надія Володимирівна зауважила, що залишаючись на високому рівні, ситуація на Волині дещо стабілізувалася. Загалом Волинь займає на сьогодні 9 місце в Україні за кількістю хворих на коронавірусну хворобу, однак, темпи приросту нових випадків інфікувань дещо знизилися. Так, за два останні тижні темпи приросту становлять 13%, а перед тим темпи приросту кількості випадків захворювання становили більше 60%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція обіцяє: знову будуть закривати бордель у центрі Луцька?

Загалом, за словами епідеміолога, з початку пандемії в області зареєстровано близько 23 тис. випадків захворюваності, понад 15 тис. осіб одужало, більше 7 тис. осіб продовжують хворіти, 418 випадків завершилися летально.

Також, як зауважила Надія Костирка, в області на сьогодні немає проблем із тестуванням, результати зазвичай вже готові протягом доби. За весь період епіднагляду методом ПЛР-тестування обстежено близько 105 тис волинян, щоденно тестуються 1-1,3 тис. осіб. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити