image
 |  11 20 Вересня 2020 | 21:37

У Волинській ОДА висловилися про «бунт» перевізників щодо пільг ветеранам АТО

На Волині під час карантину почастішила випадки відмовими у пільговому перевезенні учасникам АТО. Аргументують це нерентабельністю.

Ситуацію в ефірі програми "Тема дня" прокоментувала начальниця управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталія Остапкович.

"Ситуація щодо лімітів не дозволяє перевізникам влаштовувати відмови. Пільговий проїзд ніхто не скасовував, і він має виконуватися повною мірою тим категоріям, яким це законодавство передбачено. Безпідставна відмова у перевезенні тягне за собою відповідальність", – наголосила вона.

Також, із її слів, в кожному договорі між ОДА та перевізником одним із пунктів передбачене пільгове перевезення, відповідно до законодавста.

Водночас Андрій Омельчук, керівник обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України, наголосив, що останнім часом випадки відмови у перевезенні учасникам АТО почастішали. Він додав, що військові дуже обурені щодо такого і обіцяють: питання просто так не залишать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ростуть у геометричній прогресії: розповіли про статки нового заїжджого заступника голови Волинської ОДА (ВІДЕО)

Як нагадує ІА "Конкурент", це питання вже порушувала психлогиня Олена Звєрєва. До того ж, 13 вересня на Луцькій автостанції № 1 відбулась акція на захист прав пільгового перевезення. Рух автобуса "Луцьк-Луків" атовці блокували з 15:00 до 18:00 години. Учасники акції вимагали поспілкуватися з перевізником, який надає послуги за цим маршрутом, а також побачити додаток договору, у якому йдеться про пільгове перевезення.

Згодом Звєрєва повідомила на своїй сторінці у фейсбуці, що питання вирішили. Проте 17 вересня "Нескорена" волинянка, учасниця АТО Майя Москвич не змогла придбати на луцькій автостанції пільговий квиток до Львова. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити