image
 |  5 1 Березня 2023 | 12:51

У Волинській православній богословській академії розпочали читання Псалтиря

Традиційно у Волинській православній богословській академії під час Великого посту читають Псалтир.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України, - пише ВолиньUA.

Цьогоріч студенти вишу водинадцяте приступили до цієї справи. В перший день Великого посту, перед читанням, відслужили уставне богослужіння. Особливістю цьогорічної молитви буде піднесення прохань до Господа Бога за всіх воїнів, що захищають українську землю, та за наближення перемоги над ворогом.

 За повідомленням на сайті vpba.edu.ua, записки «За здоров’я» та «За упокій» у духовному виші (Луцьк, Градний узвіз, 5) можна подати на другому поверсі від 10.00 до 16.00 в будні, у вихідні та святкові дні – на подвір’ї кафедрального собору Святої Трійці, або на своїх парафіях з поміткою «Невсипущий Псалтир в Академії», чи за номерами телефону (067) 267-28-02, (097) 662-00-97.

Подані імена будуть поминати по декілька разів на день 40 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкода на понад півмільйона гривень: Підлеглого Карпуса підозрюють у криміналі

Засновником традиції вважають преподобного Олександра Константинопольського (ІІІ–ІV ст.), який був настоятелем обителі «невсипущих» неподалік річки Євфрат. Святий установив у монастирі безперервну молитву. Три роки молився праведник, аби Всевишній відкрив йому Свою волю. Отримавши одкровення, він запровадив такий порядок: усіх ченців було розділено на 24 молитовні варти; змінюючись щогодини, день і ніч вони співали на два лики псалми Давидові, перериваючись лише на богослужіння.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити