image
 |  14 4 Червня 2022 | 14:02

У Волинській психлікарні зайняті 95% ліжок: чому стало більше пацієнтів?

Від початку повномасштабної війни пацієнтів у Волинській психіатричній лікарні стало більше. Станом на 2 червня у медзакладі зайняті 95% ліжок.

Про це Суспільному  розповіла  директорка медустанови Людмила Юрко.

Щодня на консультацію до психіатрів в поліклінічне відділення Волинської психіатричної лікарні звертається до пів сотні пацієнтів.

Зі слів директорки медзакладу, значною мірою зросла кількість пацієнтів з тривожними та панічними станами, з невротичною стресопохідною патологією. Людмила Юрко каже: пацієнти – різного віку та статі.

З 24 лютого кількість пацієнтів у Волинській психіатричній лікарні зросла. Фото: Суспільне Луцьк

Усього в структурі медзакладу 12 відділень. Зі слів лікарки Світлани Шолохової, у палаті інтенсивної терапії в період спалаху COVID-19 лікували хворих на коронавірус, нині відділення працює для пацієнтів всієї лікарні.

Відділення інтенсивної терапії працює у звичному режимі. Фото: Суспільне Луцьк

Медикаментами лікарня забезпечена. "З логістикою на початках в нас було трошки складніше. Зараз у нас практично все є: нейролептики, транквілізатори, серцеві препарати, розчини для капання, системи та ліки для невідкладної медичної допомоги", — каже психіатриня Леся Романюк.

Від 24 лютого амбулаторно та у стаціонарі обласної психіатричної лікарні пролікували 215 переселенців, серед них 20 дітей.

"Дуже багато пацієнтів з ознаками деменції, це як в мешканців Волині, так і в тимчасово переселених українців", — каже керівниця медзакладу Людмила Юрко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку не відмовляються від планів запустити до кінця року ще три комунальні парковки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити