image
 |  2 3 Лютого 2019 | 19:57

У Волинської спілки політв'язнів і репресованих – новий голова

Чергові звітно-виборні збори громадської організації «Волинська ветеранська спілка політв’язнів і репресованих» обрали нового голову. Ним став активіст спілки, волонтер Валерій Семенюк.

Як інформує власкор «ВолиньUA», на початках учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих героїв, вшанували також світлу пам’ять попереднього голови організації – Ігоря Гураля, котрий передчасно відійшов у вічність.

За рішенням Проводу громадської організації, новим головою ветеранської Спілки рекомендували обрати Валерія Семенюка – активіста спілки, майстра ТзОВ «ЛАД-Бетон», волонтера Волинського обласного комітету гуманітарного забезпечення війська. Конференція одноголосно підтримала його кандидатуру на посаду нового голови.

За рішенням конференції, першим заступником голови Спілки обрали Ігоря Баранчука, заступниками голови за окремими напрямками – Василя Кушніра та Олександру Бондар. Конференція оновила також інші робочі органи організації, Провід та КРК.

Приступаючи до роботи, Валерій Йосипович наголосив, що найважливішим пріоритетом у роботі бачить постійну турботу та допомогу членам спілки – людям нелегкої долі, які зазнали переслідувань тоталітарних режимів і все життя змушені були поневірятися через свою любов до України. Серед найважливіших завдань – активна участь у громадсько-політичному житті міста і області, виховання підростаючого покоління в дусі патріотизму і націоналізму, просвітницька робота, волонтерська діяльність.

З початком російської агресії проти України Валерій Семенюк став системно допомагати волонтерам, неодноразово їздив із волонтерськими місіями на фронт новітньої російсько-української війни, возив гуманітарну допомогу та подарунки українським воїнам, яких вважає спадкоємцями ОУН та УПА.

З-поміж іншого, ветерани Спілки відзначили історичну роль ОУН у національно-визвольному русі, 90-річчя створення якої відзначається сьогодні, 3 лютого 1929 року.

Окремо відзначили присутні необхідність активної позиції на цьогорічних виборах Президента України, які стануть доленосними для майбутнього Української Нації і Держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Бандерівські читання»: як Україну врятує економічний націоналізм?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити