image
 |  5 7 Лютого 2023 | 23:31

У волинському містечку демонтували дорожній знак: це створює небезпеку для людей (ФОТО)

У Камінь-Каширську на площі Культури демонтували дорожній знак, що позначав нерегульований пішохідний перехід.

Про це пише газета Полісся.

Тепер перетин проїжджої частини дороги навпроти зупинки викликає загрозу життю пішоходів. Розмітка на цьому відтинку шляху давно стерлась, а відтак не може дублювати дію знака. Виходить так, що водії не повинні орієнтуватися ані на знак, ані на розмітку, бо її візуально не видно, в той час, коли за звичкою люди переходять дорогу саме на цій ділянці. Якщо місцеві водії при появі пішохода зупиняють свій транспортний засіб за інерцією на місці зниклої зебри, то керманичі з інших населених пунктів про це навіть уявлення не мають. А відтак, ситуація на дорозі може спричинити каліцтва. Відповідальна комунальна служба, яка повинна стежити, зокрема, за встановленням дорожніх знаків, випустила факт відсутності попереджувального знака з поля зору. Як зазначив керівник профільного підприємства Петро Герасимик, дорожній вказівник, очевидно зняли на час реставрації приміщення магазину та зупинки, розташованих впритул до зазначеного місця. Відтак невдовзі пообіцяв повернути його назад.

Тим часом, якщо власник автотранспорту не виконає зупинку на вимогу відсутнього знака, а в даному випадку і маловидимої розмітки на місці пішохідного переходу, то чи законно буде штрафувати водія? Відповідь правоохоронців — ні. Згідно правил дорожнього руху, за відсутності такої видимості розмітки чи знаків водій не може нести відповідальності за їх порушення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити