image
 |  5 11 Червня 2022 | 22:31

У волинському містечку мешканці оздобили фасад півстолітнього будинку

Двоповерхівка по вулиці Шевченка, 11 у Камені-Каширському помітно виділяється серед маси однотипної маловисотної забудови радянських часів, яка домінує в місті. Вона нагадує не спадок минулої епохи, а сучасне житло. Враження чогось нового створює доволі гармонійне застосування у її зовнішньому оформленні модерних елементів. А всього лише будинку замінили старий фасад. І вийшло напрочуд гарно.

Про це пише газета Полісся.

Подвір’я будинку також створює враження такого, за яким доглядають: там чисто, ростуть дерева, добра частина під’їзного шляху встелена бруківкою, а балкон однієї з квартир прикрашають висаджені дбайливо господарями квіти. Камінь-каширець Віталій, котрий мешкає у двоповерхівці ось вже 41 рік, каже, що багато в чому позитивним змінам посприяло сусідство із торгівельним закладом мережі Дніпро-М, який кілька років тому “прописався” тут. Власники магазину і дали їм поштовх, розпочали ремонтні роботи фасаду, зацікавивши своїм прикладом жильців. Поступово під загальний стиль та кольорову гаму підтягнули майже весь фасад. Вкраплення інших кольорів – це креатив окремих мешканців, які приступили до оздоблення та утеплення стін дому раніше.

Безперечно зовнішній вигляд будинку виграв від цього ремонту, а от чи відчули переваги опісля його завершення люди, що мешкають у квартирах. Наш співрозмовник відповідає ствердно – однозначно стало тепліше. Чи економлять тепер на енергоносіях, додає він, не рахували. Та й якийсь час користувалися субсидією, тому частку витрат покривала держава.

– Коли ми поселялися, нічого не було, жодних умов: ні води, ні каналізації. Облаштовували все самі. Хотілося ще краще, та не завжди фінансові можливості дозволяли взятися за втілення чогось великого. І не кожен мав гроші на такі проєкти. А з допомогою власників магазину тепер будинок якісно перевтілився. Значну частину фасадних робіт вони виконали власним коштом, поклали бруківку, придбали вікна у спільний під’їзд. Також заохотили нас створити ОСББ, на жаль, тим планам перешкодила війна. Хочемо ще відремонтувати дах. Можливо із часом і це вдасться, – вірить Віталій та дякує від загалу мешканців підприємцям Плясунам й особисто Віктору Плясуну за допомогу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити