image
 |  0 30 Листопада 2020 | 12:06

У волинському санаторії смакували равликів (ФОТО)

Нещодавно в санаторії «Лісова пісня» всі охочі мали можливість відкрити для себе незвичайний смак страви з загадковою назвою «ескарго».

Про це пишуть у газеті "Новий погляд+".

Одні з задоволенням куштували, інші довго зважувалися, а треті лише з острахом поглядали на гурманів-відчайдухів. Ескарго – страва французької кухні, іншими словами – це ніжні фаршировані равлики по-бургундському. Своєрідну дегустацію організувала в оздоровниці в позаробочий час одна з її працівниць – молодша медсестра Любов Турич. Щоб записати рецепт страви, побачити на власні очі їстівних равликів, поцікавитися, як вони потрапили в село Піщу (саме там живе Любов Іванівна), я напросилася до неї в гості. …Декілька десятків молюсків господиня висипала на піднос: їхні тіла заховані в мушлі, отвори до них закриті плівками.

 –Ці равлики сплять. Я промила їх від слизу і поставила біля груби. Від сухого, теплого повітря вони зігрілися, сховалися в хатку і «заклеїлися». В такому стані вони можуть перебувати до пів року. Зараз я спробую одного розбудити, – розповідаючи, Любов Турич опустила молюска в теплу воду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельний вірус: за добу загинули двоє волинян

Буквально за хвилину в плівці з’явився маленький отвір, і равлик виповз зі своєї схованки.

Щоб приготувати ескарго, потрібно трохи потрудитися.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити