image
 |  2 23 Жовтня 2023 | 20:14

У Волинському центрі ортопедії проводять 400 операцій із заміни суглоба на рік

У Волинському центрі ортопедії, травматології та артроскопії проводять орієнтовно 400 операцій із заміни суглобів на рік.

Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству ВолиньPost розповів завідувач центру, професор Адріан Філь.

«В середньому у нас від 4 до 6 ендопротезувань щодня. На рік це десь орієнтовно 400 операцій, з яких 55% - заміна кульшових суглобів, 40% - колінних, решта - плечових та ліктьових. Гарантія на імпланти складає 25-30 років», - зауважив лікар.

З його слів, вже через 6 годин після оперативного втручання пацієнт самостійно ходить.

«Пацієнт завжди хоче швидкого одужання. Медична спільнота теж зацікавлена у цьому. Тому ми вийшли вже на такий рівень, що людина після заміни суглоба ходить вже через 6 годин, а через 12 годин може йти додому.Хоча самі пацієнти не охоче вірять у те, що їм так швидко можна залишити лікарню, тому перебувають під наглядом у відділенні ще кілька днів. Ну менталітет такий у наших людей…Перші рази, коли таке практикували в нашому центрі травматології, то було чудо, а зараз це вже рутина», - наголосив Адріан Філь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: побиті три автівки та троє потраждалих (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити