image
 |  83 25 Вересня 2024 | 14:04

У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з військовозобов’язаними

У Волинському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки з’явиться спеціальне місце для проведення зустрічей між адвокатами та військовозобов’язаними.

Про це повідомили на сторінці Національної асоціації адвокатів України.

Таке рішення військове командування прийняло після наради з представниками Національної асоціації адвокатів України, повідомив Волинський ТЦК у листі від 19.09.2024 №1104. Там вважають, що така практика має позитивний досвід реалізації.

Нагадаємо, нещодавно у цьому ТЦК заявляли, що адвокати не повинні втручатися у процеси мобілізації та проходження військово-лікарської комісії. Цю заяву прокоментували в Уповноваженого ВР з прав людини та у НААУ. Крім цього, НААУ підготувала і направила звернення до Міністра оборони України та Командувача Сухопутних військ ЗСУ стосовно захисту прав адвокатів.

У відповідь Волинський ТЦК заявив, що не ставив собі за мету жодним чином обмежувати права адвокатів або позбавляти громадян конституційного права на правовий захист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу на фронті відбулося понад 150 бойових зіткнень – Генштаб

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити