image
 |  2 4 Червня 2020 | 21:40

У Володимир-Волинському районі скасували карантинні послаблення

Члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні 4 червня скасували карантинні послаблення у Володимир-Волинському районі. Рішення комісії оприлюдинили на офіційному сайті ОДА.

Про це повідомляє «UA.Волинь».

Рішення скасувати карантинні послаблення у місті Володимир-Волинський та районі в ОДА пояснюють високим рівнем захворюваності. Зі слів головної санітарної лікарки області Наталії Янко показник інцидентності у районі - 39 (випадків хвороби на 100 тисяч населення). Допустима норма інцидентності -12, каже санітарна лікарка.

Серед активних спалахів у Володимир-Волинському районі - місцева птахофабрика. Через рівень захворюваності в районі вирішили відмінити пасажирські перевезення.

«На жаль, населення сприйняло послаблення карантину як його відміну, і саме тому маємо такі невтішні результати із захворюваністю. В окремих районах області досі дуже складна ситуація і мова про послаблення взагалі не ведеться», - каже заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

Загалом в області, станом на 4 червня показник інцидентності - 12,89 (випадків на 100 тисяч населення).

Щодо решти території, кажуть в ОДА, то всі обмежувальні заходи діятимуть до того моменту доки ситуація не стабілізується.

Нагадаємо, карантинні послаблення в Україні запровадили з 22 травня. До сьогодні, Волинь була у списку областей, де кількість хворих на 100 тисяч населення не дозволяла послабити карантинні заходи.

Волині дозволили перейти на другий етап карантинних послаблень 29 травня. У Луцьку та районах запрацював громадський транспорт та ДНЗ.

Через високий рівень захворюваності послабити карантин дозволили не скрізь. Послаблення скасували у Ківерцівському та Ковельському районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли на Волині запрацює санаторій «Лісова пісня»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити