image
 |  11 20 Травня 2023 | 19:43

У Володимирі дискусія щодо розміщення портретів загиблих та померлих воїнів

Розділити портрети загиблих та померлих у різних секціях, на дошці пам’яті полеглих захисників, яку зараз оновлюють у Володимирі запропонувала очільниця обласної філії ВГО “Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО” Катерина Свищ.

Про це йшлося на сесії Володимирської міської ради, - пише сайт громади.

Під час оголошення депутатських запитів депутатка Наталія Василець повідомила про прохання очільниці обласної філії ВГО “Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО” Катерини Свищ виступити на сесії. Після того як своїм голосуванням депутати погодили прохання матері загиблого захисника, пані Катерина зазначила у своєму виступі, що на дошці пам’яті полеглих захисників, яку зараз оновлюють у Володимирі, портрети загиблих та померлих мають бути у різних секціях, оскільки розміщення світлин поруч, на її думку, знецінює подвиг загиблих на полі бою. Окрім цього, як зауважила очільниця громадської організації, на дошці потрібно розмістити світлини загиблих з усього колишнього району.

Прокоментувала дану ситуацію начальник організаційно-виконавчого відділу Наталія Лазар. Вона пояснила, що у Володимирі планується спорудження пам’ятника на честь загиблих у російсько-українській війні бійців, проєкт якого було обрано ще у 2021 році. Проте на зустрічах, які щомісяця проводить міський голова, члени родин загиблих висловили думку, що доки триває війна, спорудження пам’ятника не на часі. Відтак, зважаючи на думку родин, прийняли рішення оновити дошку пам’яті на площі Героїв, додавши портрети мешканців громади, які загинули та померли на війні з початку повномасштабного вторгнення. Рішення про розміщення померлих поруч із загиблими також було прийняте на зборах членів родин бійців.

Наталія Лазар наголосила, що меморіальні дошки відповідно до чинного законодавства можуть мати різні варіації, а щодо розміщення світлин загиблих з району, то відповідно до Постанови ВРУ “Про утворення та ліквідацію районів”, кожна громада (у Володимирському районі їх 11) має свою центральну садибу. При цьому жодним нормативним актом Володимир не визнано районним центром. Тому місто Володимир, як центр Володимир-Волинської міської територіальної громади вшановує пам’ять своїх мешканців, залишаючи також на дошці портрети тих жителів району, які загинули з 2014 року.

Міський голова Ігор Пальонка додав, що немає заперечень щодо того, щоб розміщувати на дошці пам’яті портрети загиблих з усього колишнього Володимир-Волинського району. Це питання він обговорив на спільній нараді з керівниками райради та громад району, які зауважили, що для цього мешканцям ТГ спершу потрібно звернутись із відповідним зверненням до їхніх очільників. Окрім цього, усі громади району планують облаштувати у своїх центральних садибах подібні дошки пам’яті.

Фото з телеграм-каналу газети Слово правди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк втратив на війні двох Захисників

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити