image
 |  0 5 Жовтня 2021 | 21:19

У Володимирі хочуть встановити ще один всеукраїнський рекорд

У 2019 році у Володимирі був успішно реалізований проєкт «Князівський шлях», завдяки якому у місті з’явився найбільший дерев’яний трон в Україні. Відтак директор заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк написав на громадський бюджет ще один проєкт «Князівський шлях. Вирішальна битва». Каже, що новим проєктом теж підуть на рекорд.

- У місті є городище, резиденція Володимирських князів – пам’ятка археології національного значення городище – «Вали» IX – XIII ст., що потребує реставраційних та відновлювальних робіт. Саме по цій причині пам’ятка не інтегрована у громаду міста та до вересня 2019 року не використовувалась для проведення культурно-масових заходів. У вересні 2019 року на території вперше відбувся захід «Князівський шлях до трону», що привернув до себе увагу, як жителів міста, так і його гостей. Це дало можливість зробити аналіз того, як проведений культурно-масовий захід вплинув на згуртування громади, підвищення іміджу міста та його туристичної привабливості. Використовуючи здобутий позитивний досвід потрібно його закріпити та вдосконалити, шляхом реалізації проєкту «Князівський шлях. Вирішальна битва». В межах проєкту буде проведено п’ятиденний пленер різьбярів та урочисте відкриття пленерних робіт. На виставці будуть представленні тематичні роботи - скульптура боротьби князя зі змієм та найбільший різьблений дерев’яний князівський меч.

- Окрім трону чудово виглядає скульптура воїна, яка зазеленіла чи плануєте ще виготовити такі скульптури?

- Так, дана скульптура дійсно вражає гостей міста. Але це було аварійне зламане дерево, його взагалі планувалося зрізати, але скульптор Овнан Манук'ян запропонував нам таку ідею. Нині це дерево зазеленіло і тішить гостей міста. По проекту в нас більше не передбачається різьблення такого плану.

- Які ще заходи передбачені вашим проектом?

- У межах пленеру різьбярів будуть створенні скульптура князя, що згідно легенди про місто, вбиває змія та найбільший різьблений князівський меч, що буде претендентом на рекорд України. На урочистому відкритті пленерних робіт будуть проведені театралізовані екскурсії, виставка робіт народних умільців, князівське частування, показові бої лицарів, стрільби з лука, ігри та забави для дітей, майстер-класи, виступи етно-гуртів, середньовічні танці, вогняне шоу. Загалом, буде дуже цікаво. Тож прошу підтримати мій проєкт, проголосувавши за нього: https://volodymyr.pb.org.ua/projects/15

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку перевізники хочуть підняти ціну на проїзд

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити