image
 |  7 24 Січня 2022 | 17:07

У Володимирі на День Соборності не вивісили державні прапори

У Володимирі на День Соборності державні прапори висіли лише на кількох установах.

Про це у фейсбуці написав екс-депутат міської ради Ігор Мацюк.

«22 січня Україна відзначає День Соборності. В цей день ,і напередодні, згідно протоколу, не скажу що скрізь від душі, проходять так звані заходи і урочисті концерти. Наше славне місто – не виняток. Перейменований РБК, гарні пісні, запальні танці, патріотична риторика, вишиванки , шаровари, виставка учнів художньої школи (без неї тепер ну ніяк), невелика кількість глядачів і т. д і т. п. Все супер і на високому рівні. Дякую всім хто до цього причетний безпосередньо на сцені. Спостерігаю за цими дійствами з початку 90-х. Все більше і більше вони мені в Державні свята нагадують чергові звіти працівників культури перед самими собою та іншими працівниками бюджетної сфери, десятком пенсіонерів і військових. Це маленька словесна прелюдія про дійства у закритому приміщенні», зазначає пан Мацюк.

Ігор Мацюк пройшовся центральними вулицями міста і, за винятком двох державних установ, одного супермаркета і невеличкої крамнички по Ковельській, не побачив державних прапорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині можуть відкликати місцевих депутатів від «Слуги народу»

«Не вивісили їх також на фасадах так званих місцевих «вузів» , які ще не так давно простіше називалися, не розвівалися вони і на будинках т. з. правоохоронних(?) органів, новітніх політичних «партій», офісах самопроголошеної «еліти». Можливо, я щось упустив, прогавив, чи просто вже відмінили цю процедуру? Можливо відбулися корективи в застосуванні державного прапора чи День Соборності просто став таким собі малозначимим «присвятком», не думаю. Швидше всього все заключається в байдужості до власної історії, державності в поєднанні з банальною лінивістю винести своє тіло з приміщення, стати на третій щабель драбини і вивісити на фасаді прапор Держави в якій живеш і яку зобов’язаний поважати. Володимир - не Мала Глуша і не Далеке Міжхвістя, а місто обласного значення на перехресті автомобільних шляхів, одне з чотирьох найбільших в мільйонній Волинській області. І вшанування вікопомних дат і Державних свят саме в такий візуальний спосіб набагато ефективніше ніж гопачок на сцені РБК, тим більше в умовах пандемії…А культура своє ще «відробить»….не переживайте», - зауважує Ігор Мацюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити