image
 |  4 11 Вересня 2022 | 10:27

У Володимирі обговорили зміну назв 46 вулиць – наполягають на вулиці в честь директорки хлібзаводу

У Володимирі 9 вересня відбулось громадське обговорення щодо перейменування вулиць міста Володимира та населених пунктів громади. В обговоренні взяли участь члени робочої групи, які займались напрацюванням пропозицій по вулицях, що підлягають перейменуванню, починаючи з травня цього року, а також усі охочі мешканці громади.

Про це пише сайт громади.

Після обрання та затвердження складу лічильної комісії, а також секретаря та голови громадського обговорення, начальник управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів міськвиконкому Андрій Трофимук зачитав звернення громадян щодо перейменування вулиць, які письмово надійшли на ім’я міського голови у період опитування громадської думки.

Найбільше звернень, серед яких і колективні заяви від релігійних громад, стосувалися перейменування вулиці Митіна. Усі вони розділились на дві протилежні думки – якщо одні підтримують пропозицію назвати цю вулицю на честь покійної директорки хлібозаводу Наталії Поліщук, то інші висловлюються категорично проти. У своєму зверненні жителі вулиці Чайковського також висловили незгоду щодо запропонованої назви на честь Юзефа Чеховського.

Під час зачитування звернень присутня на обговоренні керівниця хлібозаводу Наталія Дяченко, яка є онукою Наталії Поліщук, повідомила іще про низку звернень на підтримку пропозиції назвати вулицю Митіна іменем її бабусі. Виступив на підтримку такої пропозиції і настоятель Свято-Василівського храму Тарас Стефура, який зазначив, що за життя пані Наталія зробила багато добрих справ задля підтримки та розвитку церкви.

Узяли слово і жителі вулиці Берегового, які незгідні з пропозицією повернути їхній вулиці історичну назву – Сільська. Отримавши роз’яснення чому їхня вулиця підлягає перейменуванню, мешканці зрештою погодились з іще одною запропонованою назвою – Андрія Войнаровського. Як пізніше з’ясувалось, саме ця назва набрала найбільше відсотків голосів під час електронного голосування.

Наступним стало обговорення пропозицій щодо перейменування вулиць за результатами опитування мешканців громади та напрацювань робочої групи. Нагадаємо, що упродовж місяця на сайті міської ради та у ЦНАПі тривало опитування думки мешканців громади щодо нових назв вулиць. Учасники обговорення розглянули варіанти назв для 46 вулиць міста та сіл громади, які підтримали жителі в ході опитування.

У підсумку під час громадського обговорення більшість варіантів нових назв, за які попередньо проголосувало найбільше респондентів, були підтримані та рекомендовані до розгляду на сесії міської ради. Лише по декількох вулицях учасники обговорення прийняли інше рішення. Зокрема, під час голосування за перейменування вулиці Митіна більшість присутніх висловилась за нову назву на честь Наталії Поліщук, а під час голосування за вулицю Софії Ковалевської підтримали назву Івана Ющука (в ході опитування містяни підтримали назву на честь Миколи Кравчука, проте у Володимирі уже є вулиця Академіка Кравчука). Окрім цього, зважаючи на пропозицію робочої групи та колективного звернення жителів вулиці Станіславського, учасники обговорення підтримали нову назву даної вулиці – Залужна.

Усі пропозиції, які прозвучали під час громадського обговорення, будуть враховані у проєкті рішення про перейменування вулиць, який розглянуть депутати на черговій сесії міської ради, що відбудеться 30 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі просять здати кров: підходять усі групи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити