image
 |  257 13 Квітня 2024 | 18:18

У Володимирі освятили освятили Будинок смутку

Будинок скорботи облаштували неподалік собору Різдва Христового. У залі скорботи будуть служитися панахиди і відспівувати померлих, а також сюди родина та друзі зможуть прийти попрощатися з покійним, провести у тузі ніч.

Про це пише Слово правди.

Необхідність створення залу скорботи неподалік храму назріла давно – з такими проханнями неодноразово зверталися до архієрея та духовенства парафіяни, тож коли із будівлі на території собору виїхав благодійний фонд Матері Божої Неустанної Помочі, то там стали споруджувати ритуальну залу.

У будівлі перекрили дах, замінили електромережу, двері, встановили металопластикові вікна, залили підлогу та уклали плитку, встановили кондиціонер і два рекуператори, які будуть забезпечувати належний температурний режим влітку та взимку і провітрювання приміщення, зробили косметичний ремонт. Тут облаштували дві кімнати скорботи за померлим, вбиральню та кілька технічних приміщень.

Як розповів староста собору Іван Пасось, кошти на облаштування Будинку смутку збирали усією релігійною громадою. Фінансову підтримку на купівлю кондиціонера надав міський голова Ігор Пальонка, а Володимир Власюк власними силами та коштом облаштував сходи. До ремонту приміщення долучилися парафіяни собору Володимир Лучинець, Віталій Янчук, Руслан Малашевський з Березович, організаційними питаннями займалися Зоя Веремко, Віра Чайковська.

У неділю архієпископ Матфей освятив зал скорботи за померлими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині продають похоронне бюро

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити