image
 |  7 23 Березня 2022 | 16:46

У Володимирі перерозподілили кошти на потреби військових

Депутати постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів прийняли рішення щодо зміни цільового призначення коштів, які були виділені для військових частин та місцевої тероборони.

Так, начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Володимир Атаманчук повідомив про звернення, які надійшли від командирів тероборони та зенітно-ракетного полку щодо зміни цільового призначення коштів, що попередньо були виділені на сесії міської ради 23 лютого.

Тоді, за день до початку війни, депутати проголосували за виділення більше двох мільйонів гривень на силові та збройні структури. Окрім придбання необхідних речей, кошти були передбачені для проведення ремонтних робіт та забезпечення належних умов проживання військовослужбовців, що наразі втратило актуальність через воєнний стан. Таким чином, після зміни цільово призначення батальйон територіальної оборони витратить 100 тисяч гривень на засоби живлення, зв’язку та паливно-мастильні матеріали, а зенітно-ракетний полк скерує пів мільйона гривень здебільшого на засоби зв’язку та телекомунікації. Керівництво 14-ї ОМБр вирішило не змінювати цільового призначення і залишили виділений мільйон гривень на ремонтні роботи.

Також, як повідомив Володимир Атаманчук, відповідно до листа керівника обласної військової адміністрації, не менше 10 відсотків вільних залишків місцевих бюджетів громад мають бути спрямовані на потреби територіальної оборони області.

Начальник управління бюджету та фінансів Оксана Субицька зазначила, що у бюджеті Володимир-Волинської громади нині 441 тисяча гривень вільних коштів, з яких пропонується виділити 100 тисяч гривень на тероборону. Таким чином будуть внесені відповідні зміни до програми економічного розвитку громади. Дану пропозицію члени бюджетної комісії підтримали одноголосно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити