image
 |  2 27 Лютого 2019 | 15:24

У Володимирі перевірять чи є підземелля під центральною площею

430 тисяч гривень заклали у бюджеті Володимира-Волинського на початок проекту реставрації площі Героїв.  

Про це йшлося на черговій сесії міської ради, - передає «ВолиньUA».

Під час обговорення змін до міського бюджету на 2019 рік, депутат Олег Тимосевич поцікавився на що саме буде витрачено 430 тисяч гривень і чому саме така сума.

Начальник управління ЖКГ та будівництва Віктор Фіщук розповів, що загалом на реставрацію площі передбачено загалом більше 10 мільйонів гривень.

- Буде проведено геолокацію з визначенням порожнин, залишків старих єврейських підвалів. Розроблення концепції з візуалізації того, що має бути зверху, тобто якою має бути площа після реконструкції. Виготовлення проектно-кошторисної документації на заміну мереж. Через усю площу починаючи з перехрестя від вулиці Шевченка і закінчуючи поворотом на вулицю Устилузьку біля ЦНАПу лежить каналізаційний колектор, який стягує каналізацію з усього міста. Через усю площу проходить водопровід діаметром 110, який вже минулого року рвав, він проходить під базаром, забезпечує ПТУ і весь нововолинський напрямок і виходить через річку аж на заріччя. Знос його, згідно інформації водоканалу, 100%. Крім того, там ще є мережі зв’язку інші мережі до місця, де встановлена ялинка. Маючи довжини, діаметри, вартість погонного метра тих труб, які треба міняти, ми розраховували орієнтовну вартість заміни мереж, і маючи площу самої площі, наперед не знаючи, що саме там має бути, ми вийшли на суму 10 мільйонів 700 тисяч. Цю суму ми помножили на 4% і вийшло 430 тисяч.

Депутат поцікавився чи хоч в однієї людини в місті запитали, що має бути на площі. Віктор Фіщук відповів, що попередньо проекти з реконструкції площі були розроблені і їх навіть обговорювали. Та сьогодні такі речі безкоштовно ні в кого замовити неможна. Також Тимосевич запитав, що вирішили з пам’ятником, мається на увазі обеліск Слави. Пан Фіщук зауважив, що пам’ятник не зачіпали і що краще це робити окремим проектом рішення про його знесення, перенесення чи демонтаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На площі у Володимирі ярмарків більше не буде

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити