image
 |  0 17 Січня 2019 | 21:39

У Володимирі планують збудувати полігон для твердих відходів

Для будівництва третьої черги полігону твердих побутових відходів у Володимирі з держбюджету виділили 5 мільйонів гривень.

Про це інформує відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрації. 

У 2018 році на реалізацію невідкладних природоохоронних заходів із державного бюджету для Волині виділили 30 млн грн. З них 5 млн грн спрямували на будівництво полігону твердих побутових відходів (ІІІ черга) для міста Володимир-Волинський. 

Географічно полігон твердих побутових відходів знаходитиметься на території П’ятиднівської сільської ради. Загальна вартість усього будівництва, згідно з кошторисом, близько 12 мільйонів гривень. Місто даватиме свою частку в розмірі 10% співфінансування. Потреба будівництва ще однієї черги полігону постала вже давно. Адже перша черга сміттєзвалища вже закрита, друга – прийматиме сміття лише 2-3 роки. 

Нині ж активними темпами триває будівництво полігону ТПВ у Володимир-Волинському. Відповідно до актів виконаних робіт здійснено розроблення ґрунту бульдозерами з його переміщенням до 10 м, по котловану полігону проведені роботи по розробленню ґрунту з навантаженням на автомобілі-самоскиди екскаваторами дизельними об’ємом 16,4 тис. м3, а також проведено улаштування каналів, дамб обвалування об’ємом 16,7 тис. м3. Окрім того, придбали бульдозер на базі трактора Т-130 та геомембрану HDPE – 22,1 тис. м2.

По завершенню будівництва, очікувана потужність полігону становитиме 26 тис. 280 м3 на добу, що дозволить забезпечити екологічну безпеку в регіоні.

Слід також зазначити, що за рахунок цих коштів в області реалізують ще один екологічний проект – будівництво каналізаційної мережі у західній частині селища Шацьк, сіл Гаївка та Мельники, а також будівництво каналізаційних очисних споруд. На це витратять 25 млн грн коштів державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті на Волині почали сортувати сміття

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити