image
 |  41 6 Серпня 2022 | 11:52

У Володимирі почали роботи операції, які раніше робилися лише в обласних лікарнях

У лікарні Володимира почали робити операції з ендопротезування, які раніше виконували лише в лікарнях обласного рівня.

Про це інформує КП "Володимир-Волинське ТМО".

«До нашої лікарні звернулась 57-річна жінка зі скаргами на біль в ділянці правого кульшового суглоба, що викликав труднощі при ходьбі та спричинив загальне обмеження рухливості. В ході обстеження було з’ясовано, що у пацієнтки – правобічний коксартроз ІІІ-ІV ступеня, що потребує оперативного втручання.

Ендопротезування кульшового суглоба загалом вважається одним з найважчих типів операцій в ортопедії, а в цій ситуації було ще й чимало ускладнень у зв’язку з попередньою історією хвороби пацієнтки. Ще у 1987 році їй було проведено артродез лівого кульшового суглобу – оперативне втручання, основною метою якого є знерухомлення суглобу. Внаслідок цього ліва нога слугувала лише опорою, а ось основне навантаження всі ці роки припадало саме на праву ногу. Тому зберегти рухливість цієї кінцівки було пріоритетним завданням», - йдеться у дописі.

22-го липня лікарями Володимир-Волинського ТМО було проведено планове операційне лікування – тотальне безцементне ендопротезування правого кульшового суглобу. Операцію, яка через свій рівень складності вимагає високопрофесійного підходу, проводили травматологи лікарні – Тарас Борисович Босий та Іван Анатолійович Лотоцький. В результаті на місце ураженого суглобу було встановлено ендопротез виробництва відомої швейцарської фірми MATHYS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі навчання в одній зі шкіл буде онлайн

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити