image
 |  4 7 Березня 2019 | 08:44

У Володимирі реконструкція площі Героїв обійдеться у 10 мільйонів гривень

Під час оперативної наради, що відбулася у міськвиконкомі, начальник управління містобудування та архітектури Тарас Киба доповів про стан роботи щодо реконструкції площі Героїв.

Про це йдеться на сайті міськради.

Зокрема, спільно із управлінням житлово-комунального господарства і будівництва проведено попереднє вивчення щодо реконструкції.

Загальна площа реконструкції – 8641 кв. м. Під цією площею знаходяться такі інженерні мережі: 214 м/п водопроводу, каналізаційний колектор діаметром 60 см, мережа зв’язку, газопостачання, та кабель електропостачання, який за попередньою інформацією знаходиться в аварійному стані.

Складність полягає в тому, що самотічний колектор, який збирає нечистоти зі всієї вулиці Ковельської та Сагайдачного, закладений на глибині понад 5 метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир-Волинському центру для особливих діток виповнюється рік

Саме його незадовільний стан, на думку головного архітектора міста, спричиняє руйнування багатоповерхівки на центральній площі.

Попередня обрахована вартість заміни та ремонту інженерних мереж – понад 4,5 мільйони гривень. Ще понад 6 мільйонів коштуватиме облаштування площі бруківкою. А ще в планах є облаштування площі елементами декору, встановлення лавочок, освітлення та озеленення.

На черговій сесії міської ради було прийнято рішення про виділення коштів в сумі 430 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації, що включає в себе ескізні наміри, візуалізацію за проектним замовленням, геолокаційні обстеження тощо.

Також майбутній проект пройде громадське обговорення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити