image
 |  189 26 Квітня 2024 | 12:51

У Володимирі створили профільний академічний ліцей

У Володимирі на базі ліцею імені Олександра Цинкаловського  створили профільний академічний ліцей.

Про це інформує сайт громади, - пише ВолиньUA.

Відповідне ришення прийняв виконком. По проєкту  доповідала начальниця відділу освіти Наталія Митошоп, яка навела аргументи щодо важливості створення у місті профільного академічного ліцею на базі ліцею імені Олександра Цинкаловського, у якому тепер навчатимуться усі десятикласники громади.

Варто зазначити, що з трьох волинських навчальних закладів – учасників пілотного проєкту реформування освіти в Україні  – володимирський ліцей імені Олександра Цинкаловського єдиний з області потрапив у передпілотну 25-ку, яка буде першою розробляти й апробувати нові освітні моделі та надавати рекомендації щодо впровадження реформи в усіх закладах освіти країни. Надалі ці 25 шкіл стануть менторами для пілотних академічних ліцеїв, які почнуть апробовувати профільну середню освіту з 2025 року.

Відтак тепер усім охочим навчатись у 10 класі володимирчанам доведеться відвідувати саме цей освітній заклад (така можливість буде і у дітей з інших громад). Прийом учнів у 10 класи в інших ліцеях громади цьогоріч буде припинено. Так само як і ліцей імені Цинкаловського уже не набиратиме дітей у 5 клас. Учні 11-х класів матимуть змогу закінчити навчання у своїх школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі депутати проти ремонту тилових казарм

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити