image
 |  142 23 Грудня 2023 | 19:52

У Володимирі ціни на ялинки залишись минулорічними

Володимир-Волинська філія державного підприємства «Ліси України» традиційно до роздвяно-новорічних свят реалізовує новорічні дерева, які спеціально вирощені, щоб бути окрасою свят. Цьогоріч ціни на ялинки та сосни для населення залишилися на рівні минулорічних і стартують від 105 гривень.

Про це пише Слово правди.

Інженер лісових культур ЛМГ Григорій Мельник пояснює, що хвойні для реалізації в період різдвяно-новорічних свят вирощують на окремих спеціальних плантаціях. Такі є в усіх лісництвах філії. Заготівля дерев проводиться залежно від заявок торговельних організацій та споживачів, щороку реалізовується не менше шести тисяч дерев. Підприємці, які купують ялинки у Володимир-Волинському лісгоспі, здійснюють торгівлю ними на ринках не лише нашого міста, а й навіть у Києві, проте встановлюють свою вартість.

Якщо ж купувати ялинки безпосередньо на території лісгоспу, де традиційно щороку їх реалізовують лісівники, то їхня вартість стартує від 105 гривень. Саме стільки коштуватиме деревце висотою до метра. Новорічна красуня заввишки 110-150 сантиметрів вартуватиме 150, 160-200 сантиметрів – 250, 210-250 сантиметрів – 300 гривень.

Також можна купити хвойні й у горщиках. Їх продають у фірмовому магазині «Лісовичок», що розташований в однойменній зоні відпочинку біля села Житані Зимнівської громади. Такі деревця мають висоту близько метра і коштують 500 гривень.

Усі хвойні, які до свят реалізовує лісомисливське господарство, внесені в електронну базу обліку, тож на кожному дереві є унікальна стрічка-самоклейка з штрих-кодом, що свідчить, що ялинка легальна. Дерева, що не мають таких стрічок, швидше за все – незаконно зрубані. Лісопорушникам загрожує адміністративна відповідальність – 510 гривень штрафу, а також змушений буде компенсувати завдану шкоду – за зрубане дерево діаметром стовбура до 10 сантиметрів – майже 579 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку провели рейд: що знайшли

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити