image
 |  272 19 Червня 2024 | 19:19

У Володимирі виділять кошти на навчання трактористів

Центру професійної освіти, що у Володимирі виділять кошти на навчання трактористів.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва.

 Начальниця управління бюджету та фінансів Оксана Субицька озвучила звернення голови Волинської обласної ради, а також директора Центру професійної освіти щодо виділення з місцевого бюджету субвенцію обласному бюджету у сумі 400 тисяч гривень на створення навчально-практичного центру.

Детальніше розповів про проєкт створення такого центру, який необхідний навчальному закладу для підготовки трактористів, директор ЦПО Юрій Мозоль. Проєкт пройшов відбір у конкурсі, який проводить Міністерство освіти і науки. Для отримання гранту на реалізацію проєкту загальною вартістю 19 млн грн потрібно 30 відсотків співфінансування, а це 5,7 млн грн.

Наразі ЦПО готове виділити 2 мільйони власних коштів, ще 2 мільйони профінансує обласна рада, більше мільйона виділять фермерські господарства, які зацікавлені у підготовці фахових трактористів і ще 400 тисяч гривень просять виділити громаду.

Після обговорення цей бюджетний запит було погоджено членами комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині карантин через хворобу свиней

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити