image
 |  284 9 Квітня 2024 | 15:47

У Володимирі відкрився простір для ветеранів «ВетеранХаб»

У Володимирі на вулиці Івана Франка, 8 відбулось відкриття ветеранського простору громадської організації «ВетеранХаб» – подія і урочиста, і дуже затишна, як і сама атмосфера, яку створили тут колишні воїни для спільних зустрічей.

Про це інформуєсайт міської ради, пише ВолиньUA.

Кожен обпалений війною ветеран чи ветеранка, члени сімей загиблих захисників або ж військовослужбовців, які нині ведуть нещадну боротьбу з ворогом на сході та півдні України, мають тепер місце, де можна буде отримати консультацію з будь-яких ветеранських питань, психологічну допомогу чи просто можливість побачитись із тими, хто пройшов гарт війною і має зрозумілі одне одному теми для розмов.

Інтер’єр ветеранського простору надзвичайно комфортний і функціональний, з-поміж іншого, оздоблений артефактами з фронту, прапорами, тематичними банерами, квітами, на стіні – фото одного із співзасновників організації Сергія Лященка, життя якого, на жаль, нещодавно забрала жахлива автомобільна аварія.

Відчувається, що в облаштування приміщення люди вклали душу – місце і дещо дихає війною, й водночас огортає домашнім теплом. До слова, умеблювати простір допомогли ТзОВ «Гербор-холдинг», КП «Володимирське ТМО», долучились також самі члени організації.

Завітав на відкриття міський голова Ігор Пальонка, приніс у подарунок книжки, адже днями у хабі оголосили збір літератури для душі і для розвитку. До цієї благородної справи охочі можуть ще долучитись.

Розпочали зустріч з хвилини мовчання за загиблими та померлими побратимами. Окремо згадали Сергія Лященка. «Допоки буде існувати наша громадська організація – він буде разом з нами», – підкреслила ветеранка російсько-української війни, радниця міського голови з питань ветеранської політики Наталя Микита.

Подякувала присутньому на відкритті батькові Сергія Олександру Лященку за те, що виховали такого сина – патріота і надзвичайного друга, який встиг докласти чимало зусиль до створення організації. Також висловила подяку міському голові та усім, хто долучився до облаштування і відкриття ветеранського простору у місті.

«Будемо все робити, щоб наша громада відчула, що виконуємо велику роботу. Ми пережили ті самі страхи і турботи, як і кожен, хто повернувся з війни. Якщо комусь потрібна буде конфіденційна допомога чи консультація психолога – забезпечимо. Найбільше хочемо, щоб люди, які мають таку потребу, приходили. Не соромтеся, розповідайте вашим знайомим», – закликала усіх ветеранів та членів сімей військовослужбовців Наталя Микита.

 Отже, «ВетеранХаб» запрацював. Приходьте, якщо маєте запитання, потребуєте психологічної чи іншої допомоги, просто хочете поспілкуватись із тими, хто як ніхто інший зрозуміє вас.

📞 Робочий телефон «ВетеранХабу» – 063 425 6778.

📞 Додаткові контакти: 067 337 1467 Олена (психолог);

📞 093 655 5739 Наталя (радниця міського голови).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити