image
 |  232 19 Січня 2024 | 16:46

У Володимирі відремонтували водогін минулого століття методом «труба в трубі»

Упродовж двох днів працівникам ремонтної бригади дільниці водопостачання «Володимирводоканалу» довелося шукати, а потім ліквідовувати складну аварійну ситуацію на розі вулиць Шухевича та Чорновола, в результаті якої вийшов з ладу водогін, що будувався у минулому столітті.

Про це інформує КП "Володимирводоканал".

 Щоб відновити його роботу працювали навіть у темряві під світлом прожекторів.

Так, під час проведення аварійно-відновлювальних робіт 16 січня водоканал був змушений на кілька годин перекрити водопостачання на частині вулиці Ковельській, щоб замінити засувку та прочистити водопровідний колодязь, аби можна було розпочати санацію, суть якої полягає в протягуванні нової труби всередині старої, або як говорять - методом «труба в трубі». Санація проводиться безтраншейним способом або з частковим розкриттям та без демонтажу старого трубопроводу, і дозволяє не порушувати благоустрій території.

Таким чином комунальникам у десятиградусний мороз вдалося замінити майже 100 погонних метрів старої труби на нову поліетиленову діаметром 80 мм, що витримує тиск 16 атмосфер.

Враховуючи те, що роботи виконувались безтраншейним методом, водоканалу не потрібно було зривати асфальтне покриття на ділянці, де проводилась заміна старою труби. Йдеться про відрізок від магазину «Дивоцін» (вул. Шухевича) до ЦПО (вул. Чорновола). Однак працівники були змушені розкопати місце витоку, щоб виконати ремонтно-відновлювальні роботи.

Наразі проводиться засипка ями, після чого відповідні підрядні організації заасфальтують цю територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі новорічні ялинки збиратимуть у спеціальних місцях

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити