image
 |  0 20 Березня 2019 | 13:12

У Володимирі-Волинському член ДВК принципово спілкується мовою окупанта

У Володимирі-Волинському член ДВК, який представляє кандидата в президенти Бойка відмовляється на засіданнях спілкуватися державною мовою. 

Про це у Фейсбуці написав Олександр Приступа, який теж є членом ДВК.

«Вибори починаємо з численних порушень на виборчих дільницях.Сьогодні під час проведення засідання на ДВК №070976 (садочок №8) заступник голови ДВК Газукін В.М. (представляє кандидата Бойка) почав свою промову на іноземній мові (руская рєчь). На мої зауваження припинити і перейти на державну мову, тому що у нас офіційне засідання ДВК і все протокольно повинно бути державною мовою, він почав агресивно відповідати - "я укрАінєц, імєю право разгаварівать как хачу, я служил на УкрАінє, а ви сядьтє і мнє нє указивайтє!"Я наполегливо продовжував вимагати його розмовляти виключно державною мовою, і просив не провокувати мене мовою окупанта. На що він відповів - "Ви прітісняєтє язик мєншин, какіх в городє 17%. Я буду жаловаца в ОВК!"Я не дозволю на виборчій дільниці по виборам Президента України розмовляти не державною мовою.Так хто ти заблудший чЛєн ДВК.... "укрАінєц" чи "мєншина"?)))А тепер питання до Окружної виборчої дільниці.Яким чином людина яка не володіє державною мовою попала в члени ДВК??? Мало того.... заступником голови ДВК???Яким чином була порушена стаття 24, пункт 6, підпункт 5 закону про вибори Президента України?», - йдеться у дописі.

Олександр Приступа зазначив, що подасть заяву в окружну комісію про порушення на ДВК, а у разі не вирішення питання буде заява в прокуратуру на ОВК.

До речі, згаданий член ДВК Володимир Газукін є керівником Володимир-Волинської МСТК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборах президента буде безпрецедентна кількість спостерігачів, - ЦВК

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити