image
 |  4 14 Червня 2018 | 07:37

У Володимирі-Волинському обговорили заборону розповсюдження лотерей у нічний час

У Володимирі-Волинському хочуть заборонити розповсюджувати лотереї в нічний час і пропоную обмежити роботу закладів, що їх продають.
Про це інформує сайт Володимир-Волинської міськради.
У виконавчому комітету міської ради відбулись громадські слухання з приводу прийняття рішень міської ради Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 07.05.2008  року №25/2 «Про сплату до бюджету міста комунальними підприємствами частини чистого прибутку» та Про обмеження режиму  роботи  закладам, які здійснюють діяльність у сфері розповсюдження лотерей.
Якщо по першому проекту рішення міської ради по суті доповіла начальник фінансового управління Тетяна Шибирин, і присутніми були висловлені деякі зауваження до тексту рішення, то другий проект викликав бурхливе обговорення. Так, проект рішення був підготовлений управлінням економічного розвитку та інвестицій відповідно до підтриманого на 25-ій черговій сесії міської ради запиту депутата Радкевича С.Л. Його було вчасно оприлюднено і після громадського слухання і обговорення  на постійних депутатських комісіях, проект рішення буде винесено на розгляд міською радою. Ним передбачено обмежити режим роботи для закладів, які здійснюють продаж лотерей, встановивши його з 8.00 год. до 18.00 год. Начальник управління Оксана Субицька повідомила, що аналогічні рішення діють в містах Ковелі та Житомирі.
Представник місцевої поліції Наталія Осійчук повідомила, що відповідальність за порушення цих норм ( в разі прийняття рішення) – в полі  Кодексу про адміністративні правопорушення. Але на ділі виявляти і посвідчувати такі порушення надто складно.
Депутат міської ради Олег Тимосевич висловився, що жодної копійки до міського бюджету така комерційна діяльність не принесла, а люди, які купують лотереї, не збагатилися, тому, хто хоче – той придбає лотерейні квиточки до 18.00 год.
В.о. начальника управління УБЕЗ Сергій Хомюк повідомив, що в місті періодично проводиться викриття нелегального грального бізнесу, за такі особливо важкі злочини існує вже кримінальна відповідальність, співробітниками управління вилучається гральна техніка, як доказова база, проте власники тут же завозять нову.
Далі головуючий громадських обговорень, заступник міського голови Лариса Кулікова поставила на голосування – обмежити роботу таких закладів до 18.00 год. чи до 22.00 год. Більшістю голосів присутніх учасників  було підтримано перший варіант.
Останнє слово – за рішенням депутатів міської ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити