image
 |  4 26 Лютого 2018 | 10:43

У Володимирі-Волинському шукають патронатні сім’ї

У Володимирі-Волинському міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді шукає сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Обіцяють заробітну плату, кошти на виховання дитини, комплексну професійну підтримку.
«Якщо ви – подружжя з досвідом виховання власних, уже повнолітніх дітей, проживаєте на спільній житловій площі, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу: сімейний патронат. Сімейний патронат допомагає дітям, чиї батьки деякий час не можуть опікуватися ними в силу різних життєвих обставин. Бувають випадки, коли через недбалість або жорстоке поводження дітям загрожує небезпека. Інколи у дітей хворіють або помирають батьки, й за ними нікому доглядати. Трапляється й так, що дітей залишають у пологових будинках ще при народженні, й доки триває кількамісячна паперова тяганина «відмовою» мами, немовлята безпомічно чекають своєї долі на самоті в лікарняній палаті» - йдеться в повідомленні.

Сімейний патронат допомагає дітям, які втратили батьків або чиї батьки чи особи, що їх замінюють не здійснюють своїх батьківських обов’язків унаслідок різних причин . Передбачається він і для дітей, які зазнали наслідків батьківської недбалості або жорстокого поводження і ризикують наразитись на це в подальшому, а також для немовлят, від яких матері відмовились відразу після народження. Держава влаштовує таких дітей на тимчасове проживання та виховання у професійні патронатні сім’ї. Така форма сімейного догляду та виховання є альтернативою перебуванню дитини в інтернатному закладі.
Відповідно до ситуації у кожному окремому випадку дитина, що перебувала під патронатом, або повертається до біологічної сім’ї, – у разі подолання чи мінімізації в ній наслідків складних життєвих обставин – або влаштовується на постійне перебування до інших форм сімейного виховання (усиновлення, опікунська чи прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу) чи до профільного інтернатного закладу.
Якщо ви готові взяти участь у сімейному патронаті звертаєтеся за адресою: м.Володимир-Волинський, вул. Івана Франка, 8. Володимир-Волинський міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді. Тел.(03342)2-37-63.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити