image
 |  11 16 Серпня 2020 | 17:04

У Володимирі-Волинському вшанували пам'ять загиблого воїна-свободівця Василя Крищука

У місті Володимирі-Волинському відбулися заходи із вшанування пам'яті загиблого в російсько-українській війні героя, члена Володимир-Волинської міської організації ВО «Свобода» Василя Крищука (друга «Скита»).

Пам'ятні заходи розпочалися на площі Героїв у Володимирі-Волинському. Крім місцевих націоналістів, тут зібралися представники ВО «Свобода» з Луцька, Ковеля і Турійська.

Відкриваючи пам'ятні заходи, голова Володимир-Волинської міської організації ВО «Свобода» Микола Квашук наголосив, що 22 серпня виповнюється два роки з дня героїчної загибелі Василя Крищука у бою з російськими окупантами на блок-посту поблизу міста Золоте на Луганщині.

Проанонсувавши програму пам'ятних заходів, Микола Квашук надав слово настоятелю храму Великомучениць Віри, Надії, Любові та Матері їх Софії ПЦУ отцю Євгену Рябцю. Святий отець закликав помолитися за Героїв України і відслужив панахиду біля Стели Героїв з портретами загиблих, серед яких - і Василь Крищук.

Пам'ятати не лише Героїв, а й ідеали, заради яких вони не пожаліли своїх життів, закликав заступник голови Волинської обласної організації ВО «Свобода», депутат обласної ради Олександр Пирожик.

«Сьогодні перед Україною постали нові ризики і загрози. Зе-влада намагається розпродати українську землю, запустивши маховик її розпродажу при потуранні псевдопатріотів. Дрібних фермерів та одноосіників хочуть зігнати з їхньої землі, вводячи новий земельний податок. А щоб відкрити доступ до землі іноземцях, Зеленський хоче запровадити подвійне громадянство. Але українську землю сьогодні є кому захищати, тому наша боротьба за неї триватиме», - зазначив Олександр Пирожик.

"Такі, як наш побратим Василь Крищук, до кінця виконали свій чоловічий обов'язок перед Україною. Ми не маємо права зрадити їх ідеали. Боротьба за Україну неминуче завершиться перемогою українців. Маємо бути тверді у вірі в цю перемогу. У гімні ОУН є правдиві слова про те, щоб плач - свободи ще не дав нічому, а хто борець - той здобуває світ", - додав учасник російсько-української війни, представник "Легіону Свободи" Сергій Зиза.

Пам'ятні заходи продовжив автопробіг центральними вулицями міста. Колону з націоналістичними прапорами очолила автівка вдови загиблого Василя Крищука - Лілії Крищук та двох малолітніх синів Героя.

Автоколона прибула на міське кладовище, де присутні схилили голови перед загиблими воїнами на Алеї Героїв. Пам'ятні заходи завершили виконанням Національного Славня на могилі Василя Крищука.

Нагадаємо, що Василь Крищук брав участь у миротворчій місії в Іраку. На фронт пішов добровольцем у складі БПСМОП “Січ”. З 2017 року проходив військову службу за контрактом у ЗСУ.

    

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити