image
 |  9 1 Травня 2021 | 12:14

У Володимирі-Волинському встановили 12 об'ємних великодніх писанок (ФОТО)

У Володимирі-Волинському відкрили святкову інсталяцію з 12-ти великих писанок на металевих опорах. Вироби впродовж місяця майстрували місцеві митці. Писанки розташували напередодні свят у парку «Слов’янський».

Про це повідомили в міськраді.

До втілення цього цікавого мистецького проєкту, який реалізували за підтримки відділу культури та туризму міськвиконкому, долучились дванадцять місцевих художників та художниць: викладачки педагогічного коледжу Оксана Білик, Тетяна Токарева-Асмолкова, Леся Мартинюк та Валентина Залуніна, викладачі дитячої художньої школи Катерина Юрчук, Ірина Надюкова, Сергій Микита та Діана Шимчук, вчителька образотворчого мистецтва ЗОШ №5 Тетяна Салуха, директорка РБК Зінаїда Петровс та художниці Наталія Нечипорук і Олександра Місько.

За кошти місцевого бюджету закупили заготовки зі склопластику заввишки один метр. Розмальовували писанки 12 місцевих художників і художниць.

У міськраді кажуть: для багатьох художників це вже не перший подібний досвід, у попередні роки володимир-волинські майстри розмальовували писанки, котрі пізніше інсталювали на Софіївській площі у Києві.

Цього року вирішили організувати подібну виставку і у Володимирі-Волинському, тож закупили за кошти місцевого бюджету заготовки зі склопластику заввишки один метр.

Організатори виставки повідомили, що наступного року розмальованих вручну писанок стане вдвічі більше. Сподіваються, що ці роботи не пошкодять: писанки встановили у зоні дії камер відеоспостереження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від бабусі до невістки: господиня з Волині пече паску за давнім родинним рецептом (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити