image
 |  2 31 Серпня 2022 | 18:43

У Володимирі вулицю в честь голови сільради пропонують перейменувати на вулицю Петлюри

Вулиць в селі Заріччя Володимирської громади, яка назваена в честь колишнього голови сільради Стемковського пропонують перейменувати і один із варіантів – вулиця Петлюри.

Про це пише сайт громади.

30 серпня у Володимирській міській раді відбулось підсумкове засідання робочої групи з перейменування вулиць громади, на якому розглянули доопрацьовані нові варіанти назв вулиць, що підлягають перейменуванню, а також сформували остаточний список, який буде винесено на громадське обговорення 9 вересня.

На розгляд робочої групи було винесено 5 питань. Розпочалося засідання з питання, з приводу якого виникало найбільше дискусій, а саме перейменування вулиці Стемковського. Нагадаємо, що на минулому засіданні члени робочої групи вирішили надіслати запит до архіву, аби дізнатися якою була історична назва цієї вулиці. У відповідь отримали інформацію, що назва вулиці Стемковського була присвоєна рішенням виконавчого комітету Зарічанської сільської Ради народних депутатів Володимир-Волинського району №12 від 15 березня 1983 року. До того часу вулиця була без назви. Відтак робоча група рекомендувала винести на громадське обговорення перейменування вулиці Стемковського у селі Заріччя Володимир-Волинської міської територіальної громади такі варіанти назв вулиць: Покровська (на честь свята, яке відзначають 14 листопада) або Симона Петлюри (головного отамана армії УНР, як символ антирадянської боротьби).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прикордонній громаді Волині декомунізували вулиці

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити