image
 |  569 14 Вересня 2024 | 19:21

У Володимирі змінюється абоплата за вивіз сміття

Комунальне підприємство «Полігон» Володимирської міської ради повідомляє про намір змінити розмір абонентської плати за послуги з поводження з побутовими відходами.

Про це інформує Волинь UA.

З 1 жовтня 2024 року планується перегляд тарифу для споживачів, які мають індивідуальні договори на вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

Зміни абонентської плати стосуватимуться багатоквартирних та приватних будинків у Володимирі. Ця плата покриває витрати на адміністративні послуги, пов’язані з укладанням договорів, нарахуванням та стягненням плати за спожиті послуги, інформаційною підтримкою споживачів, а також витрати на розсилку рахунків.

За інформацією КП «Полігон», абонентська плата не є частиною комунальної послуги, тому її розмір не затверджується місцевою владою, а визначається підприємством на основі фактичних витрат. Відповідно до чинного законодавства, абонентська плата включає різні адміністративні послуги: укладання договорів, облік, друк рахунків, витрати на амортизацію оргтехніки, поштові послуги тощо.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року №808, граничний розмір абонентської плати не може перевищувати 20,34 гривні на місяць на одного абонента. КП «Полігон» на підставі власних розрахунків визначило плату на рівні 8,00 гривень на одного абонента щомісяця. Цей тариф є значно нижчим від максимально допустимого і покликаний забезпечити сталу роботу підприємства.

Крім того, нові умови абонентської плати передбачають регулярне стягнення за індивідуальними договорами зі споживачами, які користуються послугами з вивезення та захоронення побутових відходів. Це включає співвласників багатоквартирних будинків, а також власників приватних садибних будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступнику мера Володимира зламали акаунт в Телеграмі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити