image
 |  5 3 Грудня 2019 | 14:19

У Воротневі у вольєрі невідомі вбили 7 ланей: розповіли деталі

В ніч на 2 грудня невідомі застрелили сімох самок ланей у вольєрі Воротнівського лісництва, що в Луцькому районі.

Лісничий Воротнівського лісництва Юрій Курчик: "Зранку приїхав до вольєра підгодовувати тварин і побачив застрелену лань. Після чого обійшов ввесь вольєр і побачив неживих 7 ланей, повідомив керівництву відразу. Я помітив сьогодні, а в суботу хлопці завозили корм, були всі на місці. Всі живі."

На території вольєра перебувало 15 оленів і 7-ро ланей. Усі самки ланей загинули каже Юрій Курчик. З його слів, дана територія огороджена і постійно закрита.

Лісничий Воротнівського лісництва Юрій Курчик: "Ми його відкриваємо, коли завозимо корм. Дуже стрілили по них і непростий мисливець то все зробить. Думаю, що був якийсь спеціаліст, з хорошою рушницею, рушниця з глушителем."

Вольєр облаштували торік, його площа понад 9 га каже головний лісничий Вадим Читкайло. Полювання на цій території заборонене.

Головний лісничий лісомисливського господарства "Звірівське" Вадим Читкайло: "По території заказника «Воротнів» однозначно заборонено полювання, бо це є природо-заповідний фонд, і вольєра полювання не проводиться. Лань – порода, яка в нашій місцевості не проживає. Ми їх заводили у вольєри з метою розведення і подальшому випускати в природу, розширювати реал походження даних тварин."

За словами головного лісничого, навесні ці лані мали мати приплід.

Читайте також: На Волині четвертий рік судять молодика, який убив дівчину за 300 гривень (ВІДЕО)

Головний лісничий лісомисливського господарства «Звірівське» Вадим Читкайло: "Чому розстріляли не знаємо, проводяться слідчі дії. Явно, що не з метою наживи – взяти м’яса чи вполювати."

На місці події працюють слідчі і криміналістична лабораторія поліції: з»ясовують оставини загибелі тварин, розповів речник ГУ Нацполіції Волині Віктор Гомоль.

Речник ГУ Нацполіції Волині Віктор Гомоль: "Поліцейські оглянули місце події, опитали співробітників лісництва. З метою встановлення часу та причин смерті тіла тварин направлять на проведення судово-медичної експертизи. Попередньо слідчі кваліфікують цю подію за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне полювання. "

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити