image
 |  5 4 Жовтня 2023 | 08:54

У ВПБА презентували видавничий проєкт про Митрополита Іларіона (ФОТО)

Представлення «Запізнілого вороття» відбулося в рамках здійснюваного видавництвом «Наша культура і наука» всеукраїнського туру-презентації Огієнкової спадщини.

Про це інформують на сторінці Волинської єпархії.

У ньому взяли участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, викладачі, студенти, автор проєкту Микола Тимошик.

За повідомленням сайта vpba.edu.ua, в основі 23-томного видання – твори видатного діяча українського відродження митрополита Іларіона (Огієнка).

Виступ п. Миколи про церковного діяча супроводжувався показом рідкісних документів та інших матеріалів за допомогою мультимедійної системи.

Право на першовидання творів Івана Огієнка в Україні з канадських рукописних фондів М. Тимошик отримав у 2000 році під час презентації в десяти найбільших містах Канади своєї книги «Лишусь навіки з чужиною: Іван Огієнко (митрополит Іларіон) і українське відродження».

Микола Тимошик – науковець, журналіст, публіцист, доктор філологічних наук, професор. Він передав значну частину своїх праць для духовного вишу, тим започаткував фонд М. Тимошика. Ознайомитися з ними можна в бібліотеці ВПБА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загиблому підполковнику з Володимира встановили меморіальну дошку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити