image
 |  5 22 Грудня 2017 | 15:35

У Вроцлаві буде вулиця генерала Армії УНР Марка Безручка

Одну з вулиць у столиці Нижньої Сілезії хочуть назвати іменем українського героя.
Про це 22 грудня 2017 року повідомляє сайт «Polskie Radio» з посиланням на «Радіо Вроцлав».
Маґістрат має ідею, щоб у Вроцлаві була вулиця імені генерал-хорунжого Армії УНР Марка Безручка.
Генерал Безручко є символом доброї польсько-української співпраці і тому, на погляд представників органа міського самоврядування, він міг би стати покровителем однієї з вроцлавських вулиць на 100-річчя незалежності Польщі.
У 1920 році, будучи ще полковником, Марко Безручко командував 6-ю Січовою стрілецькою дивізією, яка разом із польською армією взяла Київ. Безручко також очолював героїчну оборону Замостя у боротьбі проти Червоної армії і брав участь у розгромі Армії Будьонного під час битви під Комаровом, наголошує Яцек Оссовський, голова міської ради у Вроцлаві:
Я дуже заохочую всіх ознайомитися з історією цієї людини, бо це надзвичайно цікава людина, яка може стати символом доброї військової співпраці між поляками та українцями в період 1918 року та польсько-більшовицької війни 1920 року.

Ідею міської ради підтримують українці, які мешкають у Вроцлаві – підкреслює журналіст Олександр Мартинюк:
Мені дуже приємно, що у Вроцлаві одна з вулиць буде названа ім’ям українського героя. Я думаю, це справді дуже добра ідея, оскільки це напевно поліпшить взаємини між Україною і Польщею. Приємно, що це вже чергова вулиця, яка пов’язана з Україною.

Вулиця генерала Марка Безручка, якого тлінні останки спочивають на православному цвинтарі у Варшаві, була б третьою вулицею у Вроцлаві, що пов’язана з Україною. Нині в столиці Нижньої Сілезії є вже вулиця Тараса Шевченка та вулиця Українська.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити