image
 |  0 12 Серпня 2020 | 11:41

У яких нових громадах Волині ЦВК призначила перші вибори на 25 жовтня?

25 жовтня 2020-го року відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних та міських рад, а також їх голів у 24 регіонах України. На Волині представників громади обиратимуть у 54 територіальних громадах чотирьох новостворених районів.

Таке рішення прийняла Центральна виборча комісія на черговому засіданні 8 серпня, - пише Сила правди.

У неділю 25 жовтня відбудуться 1439 перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в усіх 24 областях України.

Рішення прийняте Комісією на підставі Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року «Про утворення та ліквідацію районів», розпоряджень Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад. Також Комісія врахувала інформацію щодо переліку місцевих рад, надану Міністерством розвитку громад та територій України листом від 6 серпня 2020 року відповідно до постанови ЦВК від 28 липня 2020 року № 148 «Про форми переліків місцевих рад із зазначенням адміністративно-територіальних одиниць, що входять до їх складу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За сприяння COVID-19: село Світязь на 2 дні перетворилося на мегаполіс (ФОТО, ВІДЕО)

У Волинській області вибори до сільських, селищних та міських рад відбудуться у 54 об’єднаних територіальних громадах (повний перелік нижче у таблиці). А от дату проведення виборів до районних рад ЦВК не призначила через правову невизначеність.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити