image
 |  2 9 Листопада 2017 | 17:33

Японія спрощує візові вимоги до українців

Буде розширено коло заявників, що мають право на багаторазові візи для короткотермінового перебування з діловою метою та культурних і наукових діячів.

Про це 9 листопада 2017 року повідомляє сайт «Тиждень».

Японія з 1 січня 2018 року спрощує візові вимоги для короткотермінового перебування громадян України у цій країні. Про це йдеться у повідомленні на сайті Посольства Японії в Україні.

Із нагоди візиту державного міністра закордонних справ Японії Кадзуюкі Накане у Київ 9 листопада для переговорів з його партнерами в уряді України та для участі в подіях у рамках Року Японії в Україні були визначені заходи зі спрощення візових вимог для короткотермінового перебування для громадян України (власників звичайних закордонних паспортів), які набудуть чинності з 1 січня 2018 року, - йдеться у повідомленні.

Буде розширено коло заявників, які мають право на багаторазові візи для короткотермінового перебування з діловою метою та культурних і наукових діячів. Також строк дії віз буде збільшено з 3 до 5 років максимум.

У доповнення до існуючих одноразових віз будуть введені багаторазові візи (зі строком дії 3 роки та максимальним строком перебування 30 днів) для короткотермінового перебування з різними цілями, у тому числі туризму.

У випадку самостійної оплати поїздки заявнику не потрібно буде надавати документи від гаранта.

З початком дії перерахованих вище заходів очікується поліпшення умов для туристів, підприємців, збільшення числа громадян, які повторно відвідують Японію, подальше зміцнення міжлюдських контактів, - наголосили японські дипломати.

Нагадаємо, влітку стало відомо, що уряд Японії почав працювати над запровадженням безвізового режиму з Україною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити