image
 |  2 15 Січня 2018 | 17:21

У Запоріжжі екс-міліціонера підозрюють у привласненні колекції старовинної зброї на 5-6 мільйонів доларів

Екс-заступника начальника ГУ МВС у Запорізькій області підозрюють у привласненні колекції старовинної зброї на 30 мільйонів гривень.
Про це 15 січня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру у заволодінні колекцією старовинної зброї вартістю близько 30 млн гривень колишньому заступнику начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ в області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.
За даними відомства, екс-міліціонера підозрюють у тому, що в 2010 році він у змові з іншими особами заволодів колекцією зброї колекціонера Леоніда Петрашина.
Розслідування розпочато за ознаками ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу на підставі заяви колекціонера Петрашина у телепередачі, присвяченої діяльності колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки.
У лютому 2017 року прокуратура зняла звинувачення в незаконному зберіганні вогнепальної зброї з колекціонера зброї Петрашина в Запорізькій області.
У 2010 році міліція вилучила кілька одиниць вогнепальної зброї та боєприпасів у колекціонера Петрашина в Запоріжжі за підозрою в незаконному поводженні зі зброєю.
Згодом для перевірки вилучили всю колекцію на 2 тисячі одиниць.
Як повідомив журналістам сам колекціонер, вартість його колекції оцінюється в 5-6 мільйонів доларів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити